THL perustelee valintaansa muun muassa näin: ”Tekniikan Maailma on esimerkki siitä, että kansanterveyttä voivat edistää tahot, joita ei perinteisesti mielletä terveyden edistäjiksi.”
Tekniikan Maailman vastaava päätoimittaja Reijo Ruokanen on kiitollinen ja ylpeä palkinnosta. ”Lehden periaatteena on, että julkaistut artikkelit perustuvat vahvasti tutkimustietoon. Lehti on tehnyt merkittävää työtä välittämällä terveystietoa väestölle, erityisesti miehille.”
”Me teemme paljon tiedejournalismia. Lääketiede on yksi aihealueistamme. Me haluamme kertoa, mitä, miten ja miksi. Me emme usko, että tiedon tarve olisi sukupuolikysymys.”
Ruokasen mukaan TM:n yleisö ottaa hyvin vastaan lääketieteen journalismin, mutta tarkkana pitää olla. ”Meidän on keskityttävä jutuissamme tieteeseen. Elämäntapaohjeita emme jakele.”
Kuluvana vuonna TM:n lääketieteen journalismi on painottunut koronaviruksen ympärillä tehtyyn tutkimukseen
”Siitä olemme tehneet satoja juttuja ja keväällä meillä oli koronan ympärille rakennettu päivittäinen uutislähetyskin parin kuukauden ajan. Kaikki koronajuttumme olemme julkaisseet verkkopalvelussamme, jossa ne voi lukea maksutta. Se on meidän keinomme osallistua virustalkoisiin.”
THL:n kansanterveyspalkinnon sai myös Ruukku ry. Se on aktiivinen ruokakasvatuksen edistäjä Suomessa. Ruukku ry:n kohderyhmänä ovat ruokakasvattajat, ruuan ja kasvatuksen ammattilaiset sekä lapset, nuoret ja lapsiperheet.
THL:n kansanterveyspalkinto myönnettiin nyt 6. kertaa. Edellisen kerran THL palkitsi kansanterveystyöstä vuonna 2015.