Otavamedia yrityksenä

Etusivu > Tietoa meistä > Otavamedia yrityksenä

Uudistuva ja luotettava suomalainen mediatalo

Otavamedia Oy on suomalainen mediayhtiö, jonka ytimessä ovat kuluttajia kiinnostavat ja palvelevat sisällöt kaikissa eri muodoissaan. Kustannamme Suomessa 22:tä yleisöaikakauslehteä ja julkaisemme yli 15:tä verkkopalvelua. Tunnetuimpia monikanavaisia brändejämme ovat muun muassa Anna, Kotiliesi, Tekniikan Maailma, Suomen Kuvalehti ja Seura.

Otavamedia edustaa Otavan kaikkia verkkoyleisöjä: Otavamedian verkkopalvelut tavoittavat kuukausittain yli 2,5 miljoonaa suomalaista, ja aikakauslehtemme tavoittavat kuukaudessa noin 1,5 miljoonaa lukijaa.  

Otavamedian pitkä kokemus ja vahva uudistushalu takaavat asiakkaillemme kiinnostavan ja monipuolisen yhdistelmän kohtaamisia. Tavoitamme kuluttajat heidän oman kiinnostuksensa ja intohimonsa äärellä niin printissä, verkossa kuin tapahtumissa.

Otavamedian Yritys­­­asiakkuudet

Otavamedian Yritysasiakkuudet -yksikkö suunnittelee ja toteuttaa yritysasiakkailleen vaikuttavia media- ja sisältöratkaisuja niin Otavamedian mediaympäristöihin kuin asiakkaan omaan mediaan. Palveluitamme ovat mm. monikanavaiset mainosratkaisut, natiivimainonta, vaikuttajamarkkinointi sekä oman median suunnittelu, kehitys ja tuotanto.

Otavamedian Sisältöratkaisut on asiakkaan liiketoiminnan tavoitteista lähtevä oman median kumppani. Rakennamme asiakkaillemme vaikuttavaa, liiketoiminnan tavoitteita tukevaa ja yrityksen strategiaa toteuttavaa monikanavaista omaa mediaa.

Otavamedia on osa monialaista Otava Oy:tä.

Avainlukujamme

Kustannamme 22 yleisaikakauslehteä, jotka tavoittavat 1,5 miljoonaa suomalaista.

Verkkopalvelumme tavoittavat yhteensä 2,5 miljoonaa kävijää kuukausittain.

Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 80,7 M€.

Meitä on lähes 300 median ja sisältöjen huippuammattilaista!

Johtoryhmä

Anne Mantila
Kuva: Mirva Kakko

 

Anne Mantila

Toimitusjohtaja

Tuomas Hämäläinen
Kuva: Mirva Kakko

 

Tuomas Hämäläinen

Johtaja
Kuluttajaliiketoiminta

Kati Kaarre
Kuva: Mirva Kakko

 

Katriina Kaarre

Julkaisujohtaja
Mediaperheet

Reijo Ruokanen
Kuva: Mirva Kakko

 

Reijo Ruokanen

Vastaava
päätoimittaja

Tomi Takanen
Kuva: Mirva Kakko

 

Tomi Takanen

Johtaja
B2B

ARVOT JA YMPÄRISTÖ­VASTUU

Otava-konsernin arvot

Jaamme Otavassa yhteiset arvot, jotka näkyvät joka päivä tavassa tehdä työtä yhdessä sekä talon sisällä, että asiakakkaiden ja kumppaneidemme kanssa.

Vastuullisuus

Otava-konserni on suomalaisen yrittäjäsuvun omistama. Se on korostanut yli sadan vuoden ajan suomalaisten yhteisiä arvoja. Haluamme kantaa vastuuta: edistää kulttuuria, kasvamista ja oppimista. Kielen vaaliminen ja kehittäminen on keskeistä. Jokainen meistä kantaa vastuun omasta työsuorituksestaan, jota ohjaa avoimuus, luotettavuus ja itsenäisyys. Yhtiö on toiminnassaan vakaa ja itsenäinen sekä korostaa sananvapautta kustannus- ja julkaisutoiminnan perustana.

Laatu

Tavoitteenamme on loistelias laatu, joka syntyy luovan, vapaan ja vastuullisen henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden työn tuloksena. Laatu perustuu yksilöllisyyteen ja toiminnanvapauteen työssä, josta jokainen voi olla ylpeä. Seisomme sen takana, mitä teemme. Laadun perusta on asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen. Näin ollen laatua on myös tuotteiden ja palvelujen kilpailukyky sekä toiminnan taloudellinen tuloksellisuus, kyky uudistaa toimintatapoja ja kehittyä ammatillisesti.

Rohkeus

Toimintamme perustuu rohkeuteen, riippumattomuuteen ja avoimuuteen. Yhtiön kustantamisen ja julkaisemisen linja on moniarvoinen, avarakatseinen ja suvaitsevainen. Haluamme asettaa kunnianhimoisia tavoitteita, haluamme tuloksia ja olemme kaupallisesti ajattelevia. Kehitymme ja kykenemme toimimaan nopeasti. Tavoitteemme on pitkän aikavälin taloudellinen menestys unohtamatta lyhyen aikavälin kilpailukykyä. Intohimo, aloitteellisuus ja yritteliäs asenne työssä kertovat tekijöiden rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta.

Läheisyys

Yhtiö sitoutuu henkilökuntaansa ja on lähellä yhteistyökumppaneitaan. Työntekijät haluavat uudistua asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Sitoudumme asiakkaaseen, kirjailijoihin, lukijoihin ja muihin kumppaneihimme. Teemme työtä yhdessä yli yksikkö- ja yritysrajojen, hyvässä hengessä ja muita kunnioittaen. Yhdistämme ainoalaatuisella tavalla uutta ja vanhaa. Yrityksen kirjat, lehdet ja muut tuotteet synnyttävät tunteita ja elämyksiä. Työssämme on sydän mukana.

Vastuullisuus

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.