Otavamedian nimissä lähetetty huijausviestejä sähköpostitse

Erilaisia huijausviestejä on nyt liikkeellä paljon. Myös Otavamedian nimissä on lähetetty huijaussähköpostiviestejä. Viesteissä vastaanottaja pyritään ohjaamaan huijaussivustolle ja antamaan verkkopankkitunnukset tai pankki- ja luottokorttitietoja. Huom. Otavamedia ei koskaan lähetä sähköpostiviestejä, joissa kysytään suoraan asiakkaan pankki- ja luottokorttitietoja tai verkkopankkitunnuksia. Lehtitilaus maksetaan joko korttimaksuna, verkkomaksuna tai laskulla. Mikäli tilaaja valitsee korttimaksun, tilauksen voi maksaa seuraavilla luottokorteilla: Visa, Visa Electron, MasterCard, Eurocard. Maksujen välitykseen käytetään Paytrail-palvelua.

Mikäli olet saanut huijausviestin, sinun kannattaa poistaa viesti välittömästi klikkaamatta siinä olevia linkkejä. Huijausviesteistä voi ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukseen www.kyberturvallisuuskeskus.fi.

Jos kuitenkin olet tullut huijatuksi tai epäilet huijausta, ja olet esim. antanut huijaussivustolle korttisi tai verkkopankkisi tietoja, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi tai luottokorttiyhtiöön. Kortti kannattaa kuolettaa sekä ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaiseen www.kkv.fi.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös Otavamedian Asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@otavamedia.fi tai puhelimitse 09-156 665. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–19.