Seura.fi kolminkertaisti lukijamääränsä ja uudisti sivustonsa

Jo viime vuoden aikana voimakkaasti kasvanut Seura.fi otti tammikuussa uuden harppauksen kävijämäärien kehityksessä. FIAMin tuoreen kuukausitilaston mukaan Seuran verkkosivuilla oli 620 000 eri kävijää. Määrä on kolme kertaa suurempi kuin vuotta aiemmin tammikuussa, jolloin sivustolla vieraili 206 000 eri kävijää.

”Laadukkaalle sisällölle löytyy kysyntää, kiitos siitä lukijoillemme. Erotumme monesta muusta aikakauslehdestä sillä, että suurin osa verkkoliikenteestä tulee toimitettuihin juttuihin eikä esimerkiksi blogeihin tai keskusteluihin”, Seuran vastaava päätoimittaja Erkki Meriluoto kuvailee.

Seuran luetuimmat jutut alkuvuoden aikana ovat olleet ajankohtaisia asiajuttuja ja tutkivaa journalismia suomalaisia eniten puhuttaneista aiheista – muun muassa hoivakoteihin liittyneitä paljastuksia. Perinteiseen tapaan suosittuja ovat olleet myös terveys- ja henkilöjutut sekä tavallisten ihmisten koskettavat kohtalotarinat.

”Henkilöjutuissa panostamme jatkossakin aitoihin haastatteluihin julkkisten some-postausten kopioimisen sijaan. Erikoista kyllä, sekin voi nykypäivänä olla erottava tekijä verkkojuttujen tulvassa. Taustoittavammalle kerronnalle on selvästi tarvetta. Samalla verkkojutut toimivat erinomaisena näyteikkunana perinteisen viikoittain ilmestyvän printtilehtemme laadukkaisiin sisältöihin”, Meriluoto kertoo.

Lupaus yllättää

Seuran verkossa ovat tämän talven aikana korostuneet tavallisen ihmisen arkeen vaikuttavat politiikan tai talouden asiat.

”Meidän tehtävänämme on seurata niitä trendejä ja ilmiöitä, jotka muuten jäisivät pinnallisten kohujen taakse pimentoon”, kertoo lehden ajankohtaisaiheiden ja tutkivan journalismin toimituspäällikkö Petri Korhonen.

”Etenkin näin vaalikeväänä lukijat ansaitsevat hyvin suoraa puhetta siitä, millaista Suomea päättäjämme haluavat rakentaa, ja miten nämä erilaiset valinnat näkyvät elämässämme jo nyt. Seura lupaa yllättää lukijansa joka viikko.”

Suurin osa lukee kännykällä

Mobiilikäyttäjien suuri ryhmä on ajanut verkkosivuille tehtyä uudistusta, sillä jo kolme neljästä Seura.fin kävijästä käyttää älylaitetta.

Käyttäjäystävällisyyttä on lisätty myös selkeillä ristiinlinkityksillä.

”Palaute uudistuksesta on ollut myönteistä ja rohkaisevaa. Onkin todella mielenkiintoista seurata, miten kävijöiden kehityskulku jatkuu ja muuntuu nyt, kun Seuran sivusto palvelee mobiilikäyttäjiä yhä monipuolisemmin”, digituottaja Anu Vaskimo sanoo.

Teknisten uudistusten tavoitteena on johdattaa lukija kiinnostavimpien sisältöjen pariin entistä helpommin ja kasvattaa sivustolla vietettyä aikaa nykyisestä.