Tekniikan Maailma täyttää 70 vuotta!

”Tekniikan Maailma on 70 vuoden historiansa aikana auttanut kuluttajaa ymmärtämään maailman muuttumista ja tekemään järkeviä ostovalintoja. Tämä perinne jatkuu. Maailmassa, jossa huuhaa leviää, tarve tutkitulle tiedolle on suurempaa kuin koskaan.” Lue päätoimittaja Sami Rainiston terveiset juhlavuotta viettävästä TM toimituksesta.

Tervehdys Tekniikan Maailman toimituksesta!

Toimituksen tekemisessä katse on juuri nyt numerossa 8/2023, joka on 70-vuotisjuhlanumeromme. Tulossa on laaja, 164-sivuinen liimaselkäinen lukupaketti, joka ilmestyy 27. huhtikuuta.

Ei huolta, juhlalehdessämmekin on ”tavallinen” annos Tekniikan Maailmaa, eli koeajoja, testejä ja vertailuja – sekä muun muassa kaasuauto Škoda Octavian käyttötestin loppuraportti. Sen lisäksi tulossa on myös iso juhlapaketti, jossa katsomme Tekniikan Maailman menneisyyteen, nykyisyyteen, ja myös tulevaisuuteen.

Olen itse työstämässä juttua, jossa kootaan yhteen hieman pieleen menneitä ennusteita Tekniikan Maailman historiasta. Olemme esimerkiksi muutamankin kerran hieman etunojaisesti ennustaneet sähköautojen tuloa jo 1970-luvulta lähtien. Toisaalta 60-vuotisjuhlanumerossamme kymmenen vuotta sitten autoilun tulevaisuutta pohtivassa artikkelissa onnistuimme sivuuttamaan sähköautot kokonaan… Ja onpa pääkirjoitussivullamme ollut arvio, että matkapuhelimista ei tule koskaan koko kansan laitteita.

Kun vanhoja lehtiä käy tällä silmällä läpi, puna nousee välillä poskille ja mieleen tulee ajatus, että ehkä meidän pitäisi pysyä poissa ennustusleikeistä. Mutta aivan kokonaan emme malta niin tälläkään kertaa tehdä. Juhlalehdessä kysymme eri alojen asiantuntijoilta näkemyksiä tulevaisuudesta. Mahdolliset virheet eivät siis mene meidän piikkiimme.

Vanhoja juhlalehtiä voi muuten lukea vielä näköislehtiarkistostamme. Täältä löytyy esimerkiksi 60-vuotisjuhlalehti ja täältä 50-vuotisjuhlalehti.

Juhlalehteä varten haluamme kuulla myös lukijoilta muistoja Tekniikan Maailmasta. Jaamme lukijoiden kesken Victorinoxin TM70-linkkuveitsiä. Lisätietoja ja ohjeet löydät täältä.

Luvassa on muitakin kiintoisia yllätyksiä. Tätä numeroa kannattaa odottaa!

Sami Rainisto
Päätoimittaja
Tekniikan Maailma
sami.rainisto@otava.fi