Otavamedia yrityksenä

Vahva suomalainen mediatalo

Otavamedia Oy on osa Otava-konsernia. Otavamedian toimialana on aikakaus- ja asiakaslehtien kus­tannus- ja julkaisutoiminta sekä kirjaker­hotoiminta. Otavamedia on kaikilla näillä toimialoilla suurin Suomessa.

Otavamedialla on ainutlaatuisen pitkäaikainen ja syvä suhde suomalaisiin. Tavoitamme merkittävimmillä aikakauslehdillämme 48 % yli 12-vuotiaista suomalaisista (Kansallinen Mediatutkimus). Mediabrändimme ovat olleet vahvoja jo usean sukupolven ajan. Esimerkiksi naistenlehtien uranuurtaja Kotiliesi on yli yhdeksänkymppinen ja klassikoksi muodostunut Suomen Kuvalehti täyttänyt pyöreät 100 vuotta.

Perinteet ja muutoksessa eläminen ovat Otavamediassa sopusoinnussa. Olemme tarttuneet oikeaan aikaan uusiin mahdollisuuksiin, kehittäneet ja ostaneet uutta. Läpimurtoihin kuuluvat muun muassa Suomen nopeimmin kasvava verkkopalvelu NettiX ja aikakauslehtien keskustelusivustojen ykkönen Kaksplus.fi.

Pitkä kokemuksemme ja uudistushalumme takaavat asiakkaillemme kiinnostavan, uudistuvan ja monipuolisen yhdistelmän kohtaamisia aikakauslehdissä, verkossa ja tapahtumissa.

Kohtaamisia painettujen lehtien sivuilla ja verkossa

Otavamedia kustantaa Suomessa yhteensä 24 aikakauslehteä, joista monet ovat alansa markkinajohtajia. Muun muassa Seura, Anna, Kotiliesi, Tekniikan Maailma ja Suomen Kuvalehti ovat elinvoimaisia esimerkkejä vuosikymmeniä jatkuneista lukijasuhteista. Vuonna 2015 toteutimme kaikkiaan 1.230.846 lehden vuosikertaa. Yhtiömme tarjoaa lehdistään myös digitaaliset versiot.

Yli 30 verkkosivustollamme tavoitamme kuukausittain yli 2 miljoonaa suomalaista ja mobiilistikin noin miljoona lukijaa (digitieto.otavamedia.fi). Mittausten mukaan Otavamedia onkin Suomen 5. suurin verkkomedia (comScore MMX). Suosittuja sivustojamme ovat esimerkiksi Tekniikanmaailma.fi, Kaksplus.fi ja jatkuvasti lukijakuntaansa kasvattava Anna.fi.

Suomen suosituimman naistenlehden sivustona Anna.fi toteuttaa houkuttelevan kokonaisuuden päivän puhutuimpia muoti-, kauneus-, ihmissuhde- ja hyvinvointiaiheita. Hyvin kirjoitetut jutut ja monipuolinen sisältö pitävät sivuston vilkasta keskustelua yllä 24 tuntia vuorokaudessa!

Tekniikan Maailma teki todellisen kulttuuriteon ja digitoi kaikki vuosikertansa aina ensimmäisestä numerosta 1/1953 alkaen. Digitointikumppanina toimi Kansalliskirjasto, joka osallistui myös suurhankkeen kustannuksiin. Tekniikanmaailma.fi:n digilehtiarkisto tarjoaa valtavan tietomäärän tekniikasta ja sen kehityksestä 60 vuoden ajalta.

Muita laajoja sivustojamme ovat mm. Plaza.fi, Muropaketti.com, Dome.fi, Ruoka.fi sekä NettiX:n lukuisat markkinapaikat, kuten nettiauto.com ja nettivene.com. Myös uutisotsikoita kokoava palvelu Ampparit.com sekä kansainvälinen mediaseurantapalvelu Witpik kuuluvat Otavamediaan.

Kirjakerhot

Otavamediassa on kolme kirjakerhoa, joista tunnetuin on Suuri Suomalainen Kirjakerho.

Ajateltua sisältöä asiakkaillemme – Otavamedia OMA

Otavamedia OMA muotoilee sisältöjä kaikkiaan noin sadalle eri asiakkaalle heidän moniin eri kanaviinsa. Asiakaskuntaamme kuuluu niin valtakunnan ykköstoimijoita kuin pienempiäkin yrityksiä. Asiakkainamme on myös maamme suurimpia kaupunkeja, erilaisia järjestöjä sekä muita julkisia toimijoita.

Toimistomme sisältöpalveluvalikoimaan kuuluvat mm. sisältöstrategiat ja konseptointi, kokonaisvaltaiset sisältömarkkinointi- ja viestintäkampanjat sekä sisältöjen tuotanto ja jakelu aina suunnittelusta käytännön toteutukseen ja analysointiin asti. Otavamedia OMA tekee säännöllisesti ilmestyviä asiakas- ja sidosryhmälehtiä, monipuolista verkkosisällöntuotantoa sekä videosisältöjä.

Avainlukujamme

 • Otavamedia kustantaa yleisöaikakauslehtiä ja asiakas- ja henkilöstölehtiä ja sen toimintoihin kuuluu myös kolme kirjakerhoa.
 • Tarkastettujen yleisöaikakauslehtien yhteislevikki 2015: 1.230.846 vsk
 • Verkkopalveluissa yli 2 miljoonaa kävijää viikoittain
 • Liikevaihto 2015: 153,4 milj. €
 • Henkilöstö: 493
 • Yhtiöt:
  Otavamedia Oy
  Otavamedia OMA Oy www.oma.otavamedia.fi
  NettiX Oy www.nettix.fi
  Ampparit Oy www.ampparit.com
  Lakiperintä Oy
  Ühinenud Ajakirjad AS www.ajakirjad.ee (omistus yhdessä A-Lehdet Oy:n kanssa)

ekoenergia