try{Typekit.load({ async: true });}catch(e){}

Otavamedia yrityksenä

Vahva suomalainen mediatalo

Otavamedia Oy on osa Otava-konsernia. Otavamedian toimialana on aikakaus- ja asiakaslehtien kus­tannus- ja julkaisutoiminta. Otavamedia on kaikilla näillä toimialoilla suurin Suomessa.

Otavamedialla on ainutlaatuisen pitkäaikainen ja syvä suhde suomalaisiin. Tavoitamme merkittävimmillä aikakauslehdillämme 48 % yli 12-vuotiaista suomalaisista (Kansallinen Mediatutkimus). Mediabrändimme ovat olleet vahvoja jo usean sukupolven ajan. Esimerkiksi naistenlehtien uranuurtaja Kotiliesi on yli yhdeksänkymppinen ja klassikoksi muodostunut Suomen Kuvalehti on yli 100-vuotias.

Perinteet ja muutoksessa eläminen ovat Otavamediassa sopusoinnussa. Olemme tarttuneet oikeaan aikaan uusiin mahdollisuuksiin, kehittäneet ja ostaneet uutta. Läpimurtoihin kuuluvat muun muassa Suomen suurin ja nopeimmin kasvava markkinapaikka-perhe NettiX ja aikakauslehtien keskustelusivustojen ykkönen Kaksplus.fi.

Pitkä kokemuksemme ja uudistushalumme takaavat asiakkaillemme kiinnostavan, uudistuvan ja monipuolisen yhdistelmän kohtaamisia aikakauslehdissä, verkossa ja tapahtumissa.

Kohtaamisia painettujen lehtien sivuilla ja verkossa

Otavamedia kustantaa Suomessa yhteensä 25 aikakauslehteä, joista monet ovat alansa markkinajohtajia. Muun muassa Seura, Anna, Kotiliesi, Tekniikan Maailma ja Suomen Kuvalehti ovat elinvoimaisia esimerkkejä vuosikymmeniä jatkuneista lukijasuhteista, jotka nykyään elävät printin lisksi vahvasti myös verkossa. Yhtiömme tarjoaa lehdistään myös digitaaliset versiot. Aikakauslehtemme tavoittavat 1,8 miljoonaa suomalaista.

Yli 30 verkkosivustollamme tavoitamme kuukausittain yli 3 miljoonaa suomalaista ja mobiilistikin 2,5 miljoonaa suomalaista (digitieto.otavamedia.fi). Mittausten mukaan Otavamedia onkin Suomen suurimpia verkkomedioita (comScore MMX). Suosittuja sivustojamme ovat esimerkiksi Tekniikanmaailma.fi, Kaksplus.fi, Suomenkuvalehti.fi, Muropaketti.com ja jatkuvasti lukijakuntaansa kasvattava Anna.fi.

Muita laajoja sivustojamme ovat mm. Kotiliesi.fiPlaza.fi sekä NettiX:n lukuisat markkinapaikat, kuten Nettiauto.com ja Nettivene.com. Myös uutisotsikoita kokoava palvelu Ampparit.com sekä tehokas medianäkyvyyden seurantapalvelu Ampparit Hakuvahti kuuluvat Otava-konserniin.

Otavamedia OMA suunnittelee, kehittää ja toteuttaa asiakkaiden kumppanina vaikuttavaa omaa mediaa

Otavamedia OMA on asiakkaan liiketoiminnan tavoitteista lähtevä oman median kumppani. Otavamedia OMA rakentaa asiakkaille vaikuttavaa, liiketoiminnan tavoitteita tukevaa ja yrityksen strategiaa toteuttavaa monikanavaista omaa mediaa. Otavamedia OMA muotoilee sisältöjä kaikkiaan noin sadalle eri asiakkaalle. Asiakaskuntaamme kuuluu niin valtakunnan ykköstoimijoita kuin pienempiäkin yrityksiä. Asiakkainamme on myös maamme suurimpia kaupunkeja, erilaisia järjestöjä sekä muita julkisia toimijoita.

Otavamedia OMAn sisältöpalveluvalikoimaan kuuluvat mm. sisältöstrategiat ja konseptointi, kokonaisvaltaiset sisältömarkkinointi- ja viestintäkampanjat sekä sisältöjen tuotanto ja jakelu aina suunnittelusta käytännön toteutukseen ja analysointiin asti. Otavamedia OMA tekee säännöllisesti ilmestyviä asiakas- ja sidosryhmälehtiä, monipuolista verkkosisällöntuotantoa sekä videosisältöjä.

Avainlukujamme

 • Otavamedia kustantaa yleisöaikakauslehtiä ja asiakas- ja henkilöstölehtiä
 • Tarkastettujen yleisöaikakauslehtien yhteislevikki 2015: 1.230.846 vsk
 • Aikakauslehdet tavoittavat 1,8 miljoonaa suomalaista
 • Verkkopalveluissa yli 3 miljoonaa kävijää kuukausittain
 • Liikevaihto 2016: 127,3 milj. €
 • Henkilöstö: 445
 • Yhtiöt:
  Otavamedia Oy
  NettiX Oy www.nettix.fi
  Ampparit Oy www.ampparit.com
  Lakiperintä Oy

ekoenergia